Israelul şi-a deschis prima ambasadă din regiunea Golfului

Israelul şi-a deschis prima ambasadă din regiunea Golfului

Yair Lapid luând cuvântul cu prilejul inaugurării Ambasadei Israelului la Abu Dhabi FOTO EPAE-EFE

Israelul şi-a inaugurat marţi prima ambasadă din zona Golfului. Misiunea diplomatică va activa la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezenţa ministrului israelian de Externe Yair Lapid, care efectuează o vizită oficială inedită în Emiratele Arabe Unite pentru un demnitar al statului evreu. Gazdele au fost reprezentate de ministrul Culturii Noura al-Kaabi, transmite AFP.

Israelul şi Emiratele Arabe Unite se află începând din septembrie 2020 într-un proces de normalizare a relaţiilor. Sub impulsul fostei administraţii de la Washington, cele două ţări au introdus legături aeriene directe, au numit ambasadori şi au intensificat vizitele reciproce ale delegaţiilor comerciale.

Palestinienii se opun acestui proces de normalizare, apreciind că este un act de „trădare” atât timp cât are loc în lipsa soluţionării conflictului lor israelienii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările