Israelul, inclus în Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu

Israelul, inclus în Comandamentul militar american pentru Orientul
Mijlociu

FOTO Arhivă

Pentagonul a anunţat includerea Israelului în Comandamentul său pentru Orientul Mijlociu, o măsură destinată consolidării frontului anti-Iran, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Reducerea tensiunilor dintre Israel şi vecinii săi arabi, graţie «Acordurilor Abraham», oferă Statelor Unite o oportunitate strategică de a reuni parteneri cheie împotriva ameninţărilor comune din Orientul Mijlociu”, a anunţat Pentagonul într-un comunicat făcut public vineri.

Ameninţarea vizată, dar nemenţionată, este Iranul, notează AFP.

„Acordurile Abraham” este termenul adoptat după declaraţia comună între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite din 13 august 2020. Termenul este folosit pentru a se referi în mod colectiv la acordurile privind normalizarea relaţiilor dintre Israel, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain.

Emiratele Arabe Unite, Bahrainul, Sudanul şi Marocul şi-au normalizat relaţiile cu Israelul sub egida SUA, reprezentate de Jared Kushner, ginerele şi consilierul special al preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

Ca urmare a acestor eforturi diplomatice, Pentagonul a estimat că relaţiile sale militare cu Israelul ar putea fi de acum încolo gestionate de către filiala din Orientul Mijlociu a Comandamentului Central, şi nu de către conducerea europeană a Centcom, aşa cum se întâmpla până acum.

Pentagonul a mai anunţat vineri că SUA numără în prezent 2.500 de militari în Afganistan şi în Irak, în conformitate cu dorinţa lui Trump de a pune capăt, după cum spunea el, „războaielor nesfârşite”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările