Israelul a bombardat poziţii din Fâşia Gaza după lansarea unor baloane incendiare din enclavă

Israelul a bombardat poziţii din Fâşia Gaza după lansarea unor baloane incendiare din enclavă

Palestina / Israel / FOTO Shutterstock

Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza duminică după lansarea unor baloane incendiare spre teritoriul său din enclava palestiniană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Loviturile nu au făcut victime şi au vizat o zonă nelocuită din nordul Fâşiei Gaza în care se antrenează militaţii Hamas, au indicat surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene citate de AFP.
 
Israelul anunţase anterior că va reduce la jumătate zona de pescuit autorizată în largul Fâşiei Gaza.
 
„S-a decis reducerea zonei de pescuit autorizate în Fâşia Gaza de la 12 mile marine la şase mile marine”, au anunţat autorităţile israeliene, conform Agerpres.
 
„Decizia a fost luată din cauza lansării unor baloane incendiare din Fâşia Gaza în direcţia Israelului, ceea ce constituie o încălcare a suveranităţii israeliene”, a transmis un comunicat de presă, care avertizează că „Hamas, responsabil de activităţile din Fâşia Gaza şi de toate acţiunile desfăşurate din Fâşia Gaza spre statul Israel, trebuie să sufere consecinţele violenţelor comise împotriva cetăţenilor statului Israel”.
 
În cursul zilei de duminică, Israelul a anunţat că a stins trei incendii de vegetaţie într-o zonă din regiunea Eshkol şi că experţii au ajuns la concluzia că focurile au fost provocate de baloane incendiare.
 
La 12 iulie, Israelul a anunţat extinderea zonei de pescuit acordată locuitorilor din Fâşia Gaza şi a importurilor autorizate în această enclavă, cele mai noi măsuri care urmăresc relaxarea controlului impus în timpul conflictului sângeros din mai dintre statul evreu şi mişcarea islamistă Hamas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările