Imagini din spaţiu cu uraganul Irma, una dintre cele mai puternice furtuni din Atlantic, care a provocat 14 morţi

Imagini din spaţiu cu uraganul Irma, una dintre cele mai puternice furtuni din Atlantic, care a provocat 14 morţi

Imagine publicată de cosmonautul Sergey Ryazansky FOTO Facebook

Cosmonautul rus Serghei Riazanski a publicat pe pagina sa de Faceboook imagini cu uraganul Irma, aşa cum se vede de pe Staţia Spaţială Internaţională.

„Uraganul Irma se vede clar de pe Staţia Spaţială Internaţională. Este unul dintre cele mai puternice uragane din Atlantic“, a precizat cosmonautul Serghei Riazanski. 
Uraganul Irma, ce a făcut ravagii pe un şir de insule din Caraibe omorând 14 persoane, a fost retrogradat la categoria 4, însă rămâne extrem de periculos, şi se îndreaptă spre Florida, Centrul Naţional pentru Uragane emiţând evertizări pentru zona de sud.
 
"Indiferent în ce zonă a coastelor Floridei locuiţi, fiţi pregătiţi de evacuare", a anunţat guvernatorul Rick Scott, în condiţiile în care meteorologii au avertizat că furtuna va atinge sudul Floridei până duminică.
 
Anterior, Irma fusese clasat la categoria 5, cea mai puternică pe scara intensităţii, înregistrând o viteză a vântului de până la 300 km/h.
 
Irma se îndrepta către Bahamas vineri dimineaţă, unde se prognozează că va produce valuri de 6 metri, apoi va lovi Cuba şi Florida, unde va ajunge duminică.
 
Foto
Ciclonul de dimensiunile Franţei a distrus în ultime zile mai multe insule mici din nordul Caraibelor, printre acestea numărându-se Barbuda, Saint Martin şi Insulele Virgine. Furtuna a smuls copacii din rădăcini şi a făcut una cu pământul mai multe locuinţe şi spitale.
 
Expertul în uragane Kerry Emanuel de la MIT a calculat că Irma are o forţă de aproximativ 7 miliarde de waţi - de două ori energia tuturor bombelor folosite în al Al Doilea Război Mondial. Un locuitor din St. Barts, Alex Jacqua, a declarat  că totul arată ca după război, fără electricitate, mult zgomot şi vânt puternic.
 
Uraganul de categoria 5 a lovit Insulele Turks and Caicos, după ce în Haiti şi în Republica Dominicană a provocat pagube şi inundaţii.
 
Conform Crucii Roşii, uraganul a afectat aproximativ 1,3 milioane de persoane, dar numărul acestora ar putea ajunge la 26 de milioane, transmite BBC.
 
Există temeri legate de riscul de îmbolnăvire, care este şi mai mare în zonele unde sunt probleme cu apa de băut şi cu serviciile de salubrizare.
 
După Turks and Caicos, Irma se va îndrepta către Bahamas, apoi va ajunge în Cuba, iar în weekend ar urma să ajungă în Florida, serviciile de urgenţă americane vorbind despre "un impact devastator"
 

 

Insula Saint Martin din Caraibe FOTO AFP

Imagini din aceeasi galerie
 • Insula Saint Martin din Caraibe FOTO AFP
 • Marigot, Insula Saint Martin, Caraibe FOTO AFP
 • Marigot, Insula Saint Martin, Caraibe FOTO AFP
 • Hotel Mercure în Marigot, Caraibe FOTO AFP
 • Marigot, Bay of Nettle, Insula  Saint Martin FOTO AFP
 • Haiti FOTO EPA
 • Orient Bay, Insula Saint Martin FOTO AFP
 • Hotel Mercure în Marigot, Caraibe FOTO AFP
 • Philipsburg, Sint Maarten FOTO EPA
 • Puerto Rico FOTO Guliver Gettyimes
 • Puerto Rico FOTO Guliver Gettyimes
 • Haiti FOTO EPA
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: