Guvernul etiopian lansează o ofensivă în vederea cuceririi capitalei regiunii rebele Tigre

Guvernul etiopian lansează o ofensivă în vederea cuceririi capitalei regiunii rebele Tigre

Guvernul etiopian lansează o ofensivă în vederea cuceririi capitalei regiunii rebele Tigre, anunţă liderul rebeliunii. FOTO Twitter

Liderul forţelor rebele din regiunea etiopiană Tigré a anunţat sâmbătă că forţe guvernamentale au lansat o ofensivă cu scopul de a cuceri capitala regională Mekele, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul etiopian Abiy Ahmed a anunţat joi că armata urmează să lanseze ”faza finală” a ofensivei sale în Tigré la câteva ore după expirarea unui ultimatum dat forţelor din această regiune disidentă situată în nordul ţării.
 
El a somat forţele Frontului de Eliberare a Poporului din Tigré (TPLF), care se află la putere în această regiune, să depună armele, ameninâând că altfel armata va lua cu asalt Mekele, capitala regiunii rebele, cu 500.000 de locuitori.
 
Debretsion Gebremichael, liderul TPLF, a declarat pentru Reuters, într-un SMS, că Mekele era ţinta unor ”bombardamente intensive”.
 
Forţele etiopiene nu bombardează zone civile, iar securitatea etiopienilor la Mekele şi în Tigre constituie o prioritate a Guvernului etiopian, a anunţat o purtătoare de cuvânt a premierului, Billene Seyoum.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările