FOTO VIDEO Blindatul israelian al viitorului are motor hibrid, este aproape invizibil, iar tanchiştii parcă piloteză un avion Boeing

FOTO VIDEO Blindatul israelian al viitorului are motor hibrid, este aproape invizibil, iar tanchiştii parcă piloteză un avion Boeing

Ministerul israelian al Apărării a dezvăluit trei modele de viitoare vehicule blindate ce vor intra în dotarea forţelor terestre şi în producţia de masă în 5-7 ani.

Destinat să înlocuiască actualele tancuri Merkava, care sunt în dotarea armatei israeliene de mai bine de 40 de ani, vehiculul blindat Carmel a fost prezentat duminică de departamentul de cercetare al Ministerului israelian al Apărării.
 
Echipat cu inteligenţă artificială şi capacităţi automate, vehiculul va fi echipat cu zeci de camere de ultimă generaţie, senzori radar şi SIGINT, care vor afişa imagini pe un ecran tactil.
 
Trei companii, Elbit Systems, Israel Aerospace Industries şi Rafael, au participat la faza finală a dezvoltării tancului Carmel. Este de aşteptat ca producţia în serie a versiunii sale finale să fie lansată în cinci până la şapte ani, spune ministerul.
 
Potrivit proiectanţilor săi, blindatul va avea capacităţi speciale de camuflare care îl vor face aproape invizibil pentru inamic.
Este un concept revoluţionar, bazat pe tehnologie avansată ", a declarat generalul Yaniv Rotem, şeful cercetării din Ministerul israelian al Apărării, în cadrul unei prezentări pentru jurnalişti,la baza militară Elyakim din nordul Israelului.
 
"Mai multe ţări şi mai multe armate lucrează la dezvoltarea blindatelor viitorului", a adăugat el, în timp ce prezenta, duminică, oficialilor americani noul blindat.
 
Duminică, cele trei companii au prezentat metodele diferite de control al vehiculelor. Unul dintre prototipuri le-a permis soldaţilor să acceseze funcţii prin intermediul unei console de jocuri video Xbox.
Ca şi dronele militare, tancurile ar putea fi într-o zi complet autonome, fără soldaţi în vehicul, dar este încă prea devreme pentru a lua în considerare concret această opţiune, a subliniat generalul Rotem.
 
Merkava este acum principalul tanc de luptă al armatei israeliene, dar Carmel este configurat să-i ia locul. Spre deosebire de Merkava, care are nevoie de un echipaj de patru oameni, Carmel are nevoie doar de doi soldaţi pe câmpul de luptă.
 
Noul blindat, care are un motor hibrid (carburant clasic şi electric) va fi, potrivit ministerului, „uşoar, mic, rapid, mortal, durabil, uşor de condus şi relativ ieftin”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: