Fallujah a fost “eliberat complet” de sub controlul ISIS, anunţă armata irakiană

Fallujah a fost “eliberat complet” de sub controlul ISIS, anunţă armata irakiană

Armata irakiană a eliberat Fallujah

Oraşul irakian Fallujah a fost “eliberat complet” de sub controlul militanţilor organizaţiei teroriste Statul Islammic, după o operaţiune a armatei irakiene ce a durat mai mult de o lună, a declarat comandantul care s-a ocupat de ofensivă, generalul Abdul-Wahab al-Saadi, citat de Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Duminică, al-Saadi a afirmat că operaţiunea, care a început în luna mai, “s-a încheiat, iar oraşul este complet eliberat”.
 
“Din centrul cartierului al-Julan, felicităm poporul irakian şi pe comandantul suprem (…) şi declarăm că lupta de la Fallujah s-a încheiat”, a declarat el pentru televiziunea irakiană de stat, flancat de ofiţeri şi soldaţi. O parte dintre soldaţi au tras în aer, au aclamat anunţul şi au fluturat drapele irakiene.
 
Armata irakiană a fost sprijinită de raiduri ale coaliţiei conduse de Statele Unite şi de trupe paramilitare, majoritatea miliţii şiite.
 
Fallujah, care se află la 50 de kilometri vest de Bagdad, a fost controlată de teroriştii ISIS mai mult timp decât orice alt oraş din Irak sau Siria. Gruparea jihadistă a cucerit Falluja în ianuarie 2014, cu şase luni înainte de a prelua controlul asupra nordului şi vestului Irakului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările