Erdogan, furios pe liderul extremei drepte din Olanda: Procuratura din Ankara a deschis o anchetă pentru insultă. Caricatura care l-a deranjat

Erdogan, furios pe liderul extremei drepte din Olanda: Procuratura din Ankara a deschis o anchetă pentru insultă. Caricatura care l-a deranjat

Geert Wilders FOTO EPA-EFE

Procuratura din Ankara a anunţat marţi că a deschis o anchetă împotriva liderului extremei drepte din Olanda Geert Wilders sub acuzaţia de insultă la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura din Ankara s-a autosesizat în cazul unor mesaje publicate de Wilders pe Twitter.

„Erdogan este un islamist ce reprezintă un pericol de moarte şi care incită la ură şi terorism aici în Ţările de Jos”, a scris luni liderul extremei drepte olandeze.

El a publicat totodată o caricatură ce reprezintă jumătate din faţa lui Erdogan pe un drapel al Turciei şi cealaltă jumătate pe drapelul reţelei jihadiste Statul Islamic, caricatură însoţită de cuvântul „terorist”.

Preşedinţia turcă nu a rămas datoare. Mai exact, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a distribuit la rândul său pe Twitter o imagine cu Wilders atingându-şi vârful nasului cu un stilou, imagine însoţită de cuvântul „imbecil”.

Geert Wilders şi Recep Tayyip Erdogan au fost implicaţi în mai multe schimburi de replici acuzatoare şi jignitoare. În octombrie anul trecut, politicianul olandez a publicat pe Twitter o caricatură cu Erdogan având o bombă pe cap, însoţită de cuvântul „terorist”. Preşedintele turc a depus atunci o plângere împotriva lui Wilders, relatează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările