Egiptul începe construirea unei capitale a turismului medical

Egiptul începe construirea unei capitale a turismului medical

FOTO Shutterstock

Egiptul şi-a propus să dea lumii în cel mult cinci ani o capitală a turismului medical, care îşi va deschide porţile în apropiere de Cairo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un fond de peste un miliard de euro a fost alocat pentru ridicarea unei capitale a turismului medical la Badr City, la est de Cairo, scrie France TV Info.

Complexul va fi format din „12 institute medicale specilizate cu o capacitate de 2.000 de paturi, un heliport, un spital universitar, grădini naturale de vindecare şi o pepinieră“, a precizat primarul Municipalităţii Badr.

Ideea este de a crea un loc de tratament deschis turiştilor din lumea întreagă, a subliniat secretarul general a Universităţii din Badr, citat de „Egypt Independent“.

Deocamdată, acest „oraş medical“ este în stadiu de proiect. Totuşi, autorităţile estimează că îşi va deschide porţile în cel mult cinci ani.

Piaţa turismului medical este importantă în Africa. Potrivit estimărilor, circa 100.000 de persoane merg anual la tratament în Tunisia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: