Cursă contracronomentru pentru găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV-2: veşti noi din Israel şi Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un laborator din Israel urmează să anunţe în câteva zile dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, scrie presa israeliană.

Laboratorul Israel Biological Research Institute face progrese semnificative în găsirea unui antidot împotriva bolii Covid-19 şi urmează să anunţe în câteva zile un vaccin pentru coronavirusul care o provoacă, scrie „Haaretz” şi alte publicaţii din Israel, citând surse din domeniul sănătăţii.

Potrivit surselor citate, cercetătorii de la Israel Biological Research Institute au făcut paşi importanţi în înţelegerea mecanismului biologic şi caracteristicilor noului coronavirus, evoluând în special în capacitatea de diagnosticare şi producerea de anticorpi pentru cei care poartă deja coronavirusul.

Procesul de dezvoltare necesită o serie de teste şi experimente, dar acestea pot dura mai multe luni până ca vaccinul să fie considerat drept eficient şi sigur de utilizat.

Întrebat în legătură cu această informaţie, Ministerul israelian al Apărării a îndemnat la reţinere: „Institutul îşi desfîşoară activitatea în baza unui plan de lucru ordonat şi (anunţarea unui vaccin, n. red.) va lua timp. Când va fi ceva de anunţat, acest lucru se va face în mod ordonat”.

Israel Biological Research Institute a fost înfiinţat în 1952 în cadrul Corpului Ştiinţific al Forţelor de Apărare ale Israelului. A devenit apoi o organizaţie civilă, dar plasată din punct de vedere tehnic sub tutela premierului şi în comunicare strânsă cu Ministerul Apărării.

La 1 februarie, premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut institutului să-şi concentreze resursele şi eforturile pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Pe de altă parte, un vaccin pentru SARS-CoV-2 se află în testare pe animale la Universitatea din Saskatchewan, Canada. Echipa de cercetare a primit un grant de un milion de dolari pentru acest proiect, scrie „Narcity”.

Faza testării ar putea dura cel puţin un an, după care va fi urmată de studii clinice înainte ca vaccinul să poată fi folosit pe oameni.

Potrivit lui Volker Gerdts, de la VIDO-InterVac, lecţiile învăţate din epidemia de SARS le dau cercetătorilor o idee asupra felulului în care ar trebui să arate un vaccin pentru noul coronavirus.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite