Construirea unei baze permanente pe Lună, tot mai plauzibilă

Construirea unei baze permanente pe Lună, tot mai plauzibilă

NASA a găsit cantităţi "importante" de apă pe Lună

Potenţialii colonişti pe lună au fost încurajaţi de descoperirea unor cantităţi semnificative de apă pe Lună, anunţată recent de către NASA, construirea unei baze permanente pe Lună începând să devină brusc o idee mai puţin excentrică, notează cotidianul International Herald Tribune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descoperirea de săptămâna trecută arată că instrumentele de care se dispune au ajuns la maturitate: suntem martorii unei ere de aur a astronomiei, în condiţiile în care capacităţile instrumentelor au început să le egaleze pe cele necesare pentru a testa teoriile, scrie International Herald Tribune.

Anunţul făcut de NASA a complicat lucrurile pentru preşedintele Barack Obama, care nu a fost până acum prea entuziast în ceea ce priveşte reluarea unui program pe Lună cu echipaj.

Cotidianul notează că în condiţiile în care apa este grea, transportul unei cantităţi mari de apă necesară pentru a menţine o bază permanentă pe lună este extrem de costisitor, În făcând referire la stabilirea unei baze permanente pe lună. Însă, nchiar dacă apa de pe Lună este prezentă sub formă de gheaţă în apropiere de poli, ar fi o soluţie cu mult mai simplă să fie transportată de pe Lună decât transportată de pe Pământ.

Apa lunară ar putea fi folosită pentru creşterea plantelor, băut şi spălat. De asemenea, ea ar fi putea fi descompusă pentru a oferi oxigen pentru respiraţie şi hidrogen drept combustibil pentru rachetele cu destinaţia inevitabilelor vacanţe pe Pământ.

Barack Obama se va dovedi un factor în speranţele entuziaştilor spaţiali în măsura în care decide soarta programelor spaţiale ale NASA. Şi chiar dacă raportul din iulie al comisiei de evaluare Augustine nu a foarte entuziast în privinţa unor misiuni lunare cu echipă sau al unei baze lunare permanente, recentul anunţ a crescut miza politică pentru viitoarea decizie a lui Obama.

Unii vorbesc deja despre oamenii care poluează apa de pe marte, alţii glumesc că nu este decât o problemă de timp până când companii de îmbuteliere a apei să vor implica în colectarea apei de pe Lună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările