Cel puţin 33 de morţi într-o avalanşă în Turcia. Un consilier al preşedintelui Erdogan, rănit

Cel puţin 33 de morţi într-o avalanşă în Turcia. Un consilier al preşedintelui Erdogan, rănit

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise miercuri de o avalanşă care s-a abătut asupra a zeci de salvatori dislocaţi să salveze cinci persoane în estul Turciei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernatorul provinciei Van, unde a avut loc dezastrul, a declarat că au fost găsite cadavrele a 14 salvatori şi nouă civili. Numărul morţilor ar putea să crească.
 
În jur de 30 de persoane au fost, de asemenea, găsite în viaţă şi spitalizate. Un consilier al preşedintelui Recept Erdogan, Gülşen Orhan din provincia Van a fost, de asemenea, rănit.
 
Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a prevenit că bilanţul victimelor ar putea să crească. Numărul persoanelor încă blocate sub zăpadă nu este deocamdată cunoscut cu exactitate.
 
Victimele de miercuri participau la operaţiuni de intervenţie pentru găsirea unor eventuali supravieţuitori ai avalanşei care s-a produs în acelaşi loc cu o zi înainte, când un microbuz a fost acoperit cu zăpadă. Cinci persoane au fost ucise şi opt rănite în timpul acelei prime avalanşe.
După prima avalanşă, zeci de jandarmi, pompieri şi agenţi de intervenţie ai Agenţiei guvernamentale pentru situaţii de catastrofă (AFAD), ajutaţi de localnici din satele învecinate, s-au deplasat la faţa locului pentru a participa la găsirea supravieţuitorilor.
 
Căutările au fost întrerupte pe durata nopţii ca măsură de precauţie, înainte de a fi reluate miercuri dimineaţă.
 
Agenţii de intervenţie căutau două persoane care erau date dispărute după avalanşa din ziua precedentă, când o nouă avalanşă s-a produs miercuri, în jurul prânzului.
 
Cele două avalanşe s-au produs în districtul Bahcesaray, într-o localitate situată în estul extrem al Turciei, unde este greu de ajuns şi unde condiţiile climatice sunt foarte dure în timpul iernii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: