Casele foştilor şefi ai cartelurilor Sinaloa şi Juarez, puse în joc la loteria mexicană

Casele foştilor şefi ai cartelurilor Sinaloa şi Juarez, puse în joc la loteria mexicană

Vila lui Amado Carrillo Fuentes Foto AFP

Autorităţile din Mexic vor să valorifice 20 de proprietăţi sechestrate de la foştii şefi de cartel Joaquin "El Chapo" Guzman şi Amado Carrillo Fuentes, cunoscut drept "Regele cerurilor".

Ştiri pe aceeaşi temă

O casă care i-a aparţinut în trecut lui Joaquin "El Chapo" Guzman şi pusă în joc la loterie se află în Culiacan, oraş situat în nordul statului Sinaloa şi este estimată la 184.000 de dolari. 
 
Numele câştigătorului la loterie nu a fost făcut public, ci doar numărul tichetului – 1.438.619.
 
Piscina vilei lui Amado Carrillo Fuentes Foto AFP 
 
Joaquin "El Chapo" Guzman a scăpat de arestare în 2014 folosindu-se de sistemul subteran de scurgere al locuinţei, însă a fost prins şase zile mai târziu. El a fost trimis la o închisoare de maximă securitate în 2015, însă a evadat. Liderul cartelului Sinaloa a fost prins din nou în 2016 şi extrădat un an mai târziu în SUAunde ispăşeşte o condamnare pe viaţă.
 
O altă clădire se află Mexico City şi i-a aparţinut fostului lider al cartelului Juarez, Amado Carrillo Fuentes. Ea este estimată la 3,8 milioane de dolari.
 
Bucătăria vilei lui Amado Carrillo Fuentes Foto AFP
 
Cunoscut drept "Regele cerurilor", Amado a fost unul dintre cei mai mari traficanţi de stupefiante din America Latină. El a murit în 1997, în timpul unei operaţii estetice nereuşite.
 
Banii obţinuţi de loterie în urma acestei extrageri vor ajunge la sportivii mexicani care au participat la Jocurile Olimpice şi Paralimpice 2020. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările