Bloomberg: Elon Musk, omul care s-a îmbogăţit cel mai mult în acest an. Ce avere are fondatorul Tesla

Bloomberg: Elon Musk, omul care s-a îmbogăţit cel mai mult în acest an. Ce avere are fondatorul Tesla

Elon Musk FOTO Arhivă

Averea lui Elon Musk a ajuns la 220 de miliarde de dolari după ce a crescut cu 50 de miliarde de dolari anul acesta, cea mai semnificativă îmbogăţire. Fondatorul Tesla a fost declarat deja cel mai bogat om din lume, în faţa principalului său rival de proiecte şi de afaceri, fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Ştiri pe aceeaşi temă

La fel ca rachetele SpaceX, averea lui Elon Musk zboară spre stele. Averea fondatorului Tesla şi al SpaceX a crescut cu 50 de miliarde de dolari anului acesta, ajungând acum la 220 de miliarde de dolari. Este cea mai semnificativă îmbogăţire a unui miliardar în 2021, un succes care se datorează într-o bună măsură şi SpaceX, relatează Bloomberg.

SpaceX a fost valorizată la 100 de miliarde de dolari pe 8 octombrie, ceea ce a făcut-o a doua cea mai importantă din lume. Graţie părţii sale de 50% din SpaceX, Elon Musk s-a îmbogăţit cu 10 miliarde de dolari. Totuşi, majoritatea averii sale - trei pătrimi, mai exact - se datorează Tesla, unde deţine 20% din acţiuni.

Potrivit Bloomberg, Jeff Bezos este acum al doilea cel mai bogat om din lume, cu 190 de miliarde de dolari. După patru ani de prezenţă pe primul lor în topul miliardarilor lumii, Bezos, 57 de ani, ar fi fost depăşit de Musk, 50 de ani, la începutul acestui an.

Rivalitatea cu Bezos pare să-l amuze pe Musk, un antreprenor prolific pe reţelele sociale şi cunoscut pentru mesajele sale fără filtru. În spaţiul de comentarii al unui tweet al lui Jeff Bezos despre o reuşită la bursă a Amazon, patronul Tesla a răspuns cu un emoticon reprezentând medalia de argint.

Cei doi s-au angajat într-o competiţie acerbă pentru cucerirea spaţiului, Elon Muk prin intermediul SpaceX, iar Jeff Bezos prin intermediul Blue Origins. SpaceX a transportat deja astronauţi către staţia spaţială internaţională în cadrul unui contract cu NASA, în timp ce Blue Origins a efectuat în această vară primul său zbor de turism spaţial, cu Bezos şi alte trei persoane la bord.

Elon Musk nu este singurul care s-a îmbogăţit anul acesta. Patrimoniul primilor cei mai bogaţi 500 oameni din lume a crescut cu peste 700 de miliarde de dolari în 2021. Nouă dintre primii zece cei mai bogaţi oameni din lume sunt din Statele Unite. Printre ei şi-a făcut loc un european, şi anume francezul Bernard Arnault, patronul LVMH, a cărui avere este estimată la 155 de miliarde de dolari. Arnault este acum al treilea cel mai bogat om din lume, în faţa lui Bill Gates, fondatorul Microsoft, care a dominat timp de mulţi ani topul miliardarilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările