Australia înregistrează primul deces al unui pacient infectat cu varianta Omicron

Australia înregistrează primul deces al unui pacient infectat cu varianta Omicron

Arhiva foto

Australia a înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu varianta Omicron. Este vorba despre un bărbat de 80 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul (80 de ani) s-a infectat chiar într-un centru de îngrijire a bătrânilor din Lilian Wells din Parramatta de Nord. El era complet vaccinat, dar a avut şi alte comorbidităţi.
 
Autorităţile nu au oferit detalii suplimentare cu privire la decesul Omicron, cu excepţia faptului că bărbatul a contractat virusul la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă şi a murit într-un spital din Sydney, potrivit The Guardian.
 
„Acesta a fost primul deces cunoscut în statul New South Wales (NSW) legat de varianta îngrijorătoare Omicron”, a declarat epidemiologul de la NSW Health, Christine Selvey, într-o înregistrare video difuzată de guvern.
 
Bărbatul s-a numărat printre cele şase decese cauzate de COVID-19 raportate în Australia în ziua precedentă, toate în cele mai populate state, NSW şi Victoria, care găzduiesc mai mult de jumătate din populaţia de 25 de milioane de locuitori a ţării.
 
Conform Libertatea, autorităţile australiene s-au opus revenirii la lockdown în faţa numărului tot mai mare de cazuri, dar au restabilit unele restricţii. Luni, NSW a impus din nou obligativitatea de a se intra în locurile publice doar cu ajutorul codurilor QR, în timp ce multe state au reimpus purtarea măştii în locurile publice închise. Aproximativ 75% dintre cazurile din Queensland sunt varianta Omicron şi 25% sunt Delta, majoritatea infecţiilor fiind în rândul persoanelor tinere.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările