Au fost descoperite circa 300 de documente din lagărul de la Auschwitz - Revista presei internaţionale

Presa internaţională scrie despre descoperirea unor documente de la Auschwitz, posibilitatea unei noi greve la Lufthansa, iar Berlusconi laudă iniţiativa Papei în scandalul sexual. Printre alte subiecte, statul Belarus e criticat pentru aplicarea pedepsei cu moartea, iar Google a oprit cenzura pe site-ul său chine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost descoperite circa 300 de documente din lagărul de la Auschwitz

Cupoane alimentare pentru medicii nazişti renumiţi din lagărul de concentrare de la Auschwitz au fost descoperite în mansarda unei case în renovare, din oraşul polonez Oswiecim, aflată în apropierea locului fusese construit lagărul. De asemenea, au fost descoperite documente privind viaţa oficialilor nazişti, inclusiv certificate de deces şi hărţi, relatează AP. "Valoarea senzaţională a acestei descoperiri constă în faptul că aceste documente originale (aproximativ 300), care poartă numele asasinilor principali de la Auschwitz, au fost găsite la atâţia ani de la război", a spus un istoric de la muzeul Auschwitz. Doctori şi farmacişti din lagăr au efectuat experimente medicale pe deţinuţi şi au ajutat la selectarea evreilor aduşi în lagăr, fie pentru laborator, fie pentru deces. Între 1940 şi 1945, peste un milion de oameni, în mare parte evrei, au fost ucişi în camerele de gazare ori au murit de foame sau de boală, în timp ce erau supuşi la munci grele în lagăr.

Piloţii de la Lufthansa pregătesc o nouă grevă generală

Pe fondul eşuării negocierilor dintre conducerea companiei aeriene Lufthansa şi reprezentanţii piloţilor, va fi declanşată o nouă grevă de patru zile, din 13 aprilie, informează BBC.  Liderii sindicatului piloţilor, Vereiningung Cockpit, au declarat că nu pot accepta propunerea ca salariile să le fie îngheţate, atât timp cât şefii refuză să parafeze o preînţelegere care le garantează piloţilor siguranţa locului de muncă.O grevă similară ce a avut loc la sfârşitul lunii trecute, a fost suspendată după numai o zi, ambele părţi căzând de acord să reia negocierile. Estimările spuneau că fiecare zi de grevă ar fi costat compania câte 25 de milioane de dolari.

Berlusconi laudă smerenia şi sinceritatea Papei

Într-un comunicat, influenţat probabil de viitoarele alegeri regionale, premierul italian Silvio Berlusconi şi-a exprimat admiraţia faţă de "smerenia şi sinceritatea" de care a dat dovadă Papa Benedict XVI, în legătură cu scandalurile sexuale ale preoţilor pedofili din Biserica Catolică. "Benedict XVI, la fel ca mulţi dintre predecesorii săi, este adesea confruntat cu situaţii dificile. Este remarcabil de eficient modul în care el răspunde acestor atacuri. În numele guvernului, doresc să îi transmit Papei toată afecţiunea şi solidaritatea poporului italian", a transmis Berlusconi, potrivit Irish Times.

Statul Belarus, criticat pentru aplicarea pedepsei cu moartea

Amnesty International a lansat un apel la adresa preşedintelui bielorus, Alexandru Lukasenko, pentru a impune imediat un moratoriu privind pedeapsa cu moartea, după ce doi bărbaţi au fost executaţi în Minsk, săptămâna trecută. Europa este o zonă în care nu s-a aplicat pedeapsa cu moartea în 2009 şi este "dezamăgitor" faptul că autorităţile bieloruse au executat doi prizonieri, neţinând cont de opinia publică, se arată într-un document eliberat de Amnesty International şi citat de RIA Novosti. "Pedeapsa cu moartea este cea mai crudă şi inumană pedeapsă. Încalcă dreptul la viaţă şi ar trebui eliminată", se mai arată în document.

Google a oprit cenzura pe site-ul său chinez

Google a anunţat că a încetat cenzurarea motorului său de căutare chinez, transmite CNN. Anunţul a fost făcut pe fondul speculaţiilor că gigantul motor de căutare va elimina China în totalitate din rezultatele căutării sale şi că stabileşte o confruntare cu conducerea comunistă de acolo. "Dorim ca serviciul nostru să fie utilizat de cât mai mulţi oameni posibil, inclusiv de către utilizatorii din China. Internauţii care vor vizita Google.cn vor fi redirecţionaţi spre Google.com.hk, unde vom oferi rezultate necenzurate în chineză simplificată, special concepute pentru utilizatori din China continentală şi furnizate prin intermediul serverelor noastre instalate în Hong Kong", a declarat directorul juridic al Google, David Drummond.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: