Ambasadorul Marii Britanii: Aproape un milion de români au ales să trăiască în UK, în ciuda Brexit-ului şi a lipsei micilor

Ambasadorul Marii Britanii: Aproape un milion de români au ales să trăiască în UK, în ciuda Brexit-ului şi a lipsei micilor

FOTO Facebook

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat, joi, la recepţia de Ziua Reginei, că aproximativ un milion de români au ales să trăiască în UK, în contextul Brexit-ului, a capriciilor vremii şi a diferenţelor culinare dintre cele două naţiuni, informează Digi24.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În ultimii doi ani de zile calitatea şi dimensiunea relaţiei bilaterale au crescut remarcabil. Am descoperit chiar că aproape un milion de români au ales să trăiască în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului, a vremii şi a absenţei micilor din bucătăria englezească”, a spus diplomatul.
 
În discursul său, ambasadorul Noble a amintit de implicarea misiunii britanice în susţinerea ONG-urilor române "care se ocupă cu provocări sociale precum violenţa împotriva femeilor sau exploatarea sexuală a minorilor”.
 

Aproape un milion de români aduc o contribuţie valoroasă la dezvoltarea societăţii britanice

"Indiferent de sentimentele personale legate de Brexit, obiectivul actual este de a consolida relaţiile Regatului Unit la nivel global. Summitul G7 a demonstrat cum partenerii globali pot lucra împreună pentru a răspunde la provocări globale precum pandemia, consolidarea democraţiei şi a libertăţii presei", a subliniat el.
 
Este menţionată şi comunitatea românească din Regatul Unit - "aproape un milion de români care aduc o contribuţie valoroasă la dezvoltarea societăţii britanice”.

Nicolae Ciucă: "Guvernul României preţuieşte Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ca pe un partener strategic puternic şi de încredere”

În acest sens, a fost amintit Parteneriatul strategic România - Marea Britanie. „Obiectivul nostru principal este să modernizăm şi să extindem cooperarea bilaterală şi în alte domenii - de la politica externă şi de securitate, apărare şi legături economice la cele culturale şi din domeniul educaţiei. Este o oportunitate de a reconfirma determinarea noastră pentru un parteneriat mai puternic”, este subliniat în mesajul transmis de Executivul român.
 
„Suntem foarte interesaţi să consolidăm şi să valorificăm rolul pozitiv al acestora în interesul relaţiilor româno-britanice şi în egală măsură să le protejăm drepturile”, a transmis Nicolae Ciucă.
La rândul său, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, apreciat că „Marea Britanie este un exemplu pe care trebuie să îl urmăm în ceea ce priveşte reformele pieţei libere, comerţului liber şi taxarea muncii”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările