Algeria şi-a rechemat ambasadorul de la Paris, acuzând Franţa că se amestecă în problemele interne ale ţării

Algeria şi-a rechemat ambasadorul de la Paris, acuzând Franţa că se amestecă în problemele interne ale ţării

Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Algeria şi-a rechemat ambasadorul de la Paris, acuzând Franţa că se amestecă în problemele interne ale ţării, relatează BBC.

Oficialii algerieni au acţionat în acest fel ca răspuns la afirmaţiile atribuite preşedintelui Emmanuel Macron de ziarul francez Le Monde.
 
El a fost citat spunând că fosta colonie franceză este condusă de un sistem „politico-militar” cu o istorie oficială care este bazată nu pe adevăr, ci pe ura faţă de Franţa.
 
Disputa diplomatică a început la câteva zile după ce Franţa a redus numărul de vize acordate pentru cetăţenii algerieni şi ai altor ţări nord-africane.
 
Macron, care a caracterizat la un moment dat colonizarea de către Franţa a ţării nord-africane ca „o crimă împotriva umanităţii”, a căutat să repare relaţiile cu Algeria de când a preluat funcţia de preşedinte, în 2017.
 
Duminică, Le Figaro a anunţat că Algeria a interzis traversarea spaţiului său aerian de către avioanele operaţiunii militare „Barkhane” din nordul Mali.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările