Alegeri Israel: Facebook a suspendat un robot de campanie al partidului lui Netanyahu. Acuzaţii dure din partea unui candidat arab

Alegeri Israel: Facebook a suspendat un robot de
campanie al partidului lui Netanyahu. Acuzaţii dure din partea unui candidat arab

Premierul israelian Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Cu cinci zile înainte de alegerile legislative anticipate din Israel, Facebook a suspendat un robot de campanie al partidului Likud, condus de premierul Benjamin Netanyahu, sub motivul încălcării politicii de nerecurgere la ură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un mesaj vizibil pe Facebook al Likud atenţiona împotriva unui guvern de stânga „slab“, care s-ar baza „pe arabii care vor să ne anihileze pe noi toţi: femei, copii şi bărbaţi“, potrivit unei capturi de ecran publicate de cotidianul israelian „Haaretz“, preluat de DPA şi Agerpres în pagina electronică.

„După a analiză minuţioasă a activităţilor robotului de campanie al partidului Likud, am descoperit o încălcare a politicilor noastre privind discursul urii“, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, anunţând suspendarea pentru 24 de ore a robotului respectiv.

Contactat, un purtător de cuvânt al Likud a declarat că este vorba de „o greşeală a unui angajat din stafful de campanie“. „Premierul Netanyahu nu a văzut acest mesaj şi nici nu l-a aprobat“, a insistat el.

Ayman Odeh, candidat pe Lista arabă unită, a declarat că el a fost cel care a sesizat Facebook în legătură cu acest mesaj. „Netanyahu este un psihopat care nu are nicio linie roşie. Vrea sânge“, a denunţat el, citat de „The Times of Israel“.

Cetăţenii israelieni sunt chemaţi la urne pe 17 septembrie să-şi aleagă parlamentarii, după ce Benjamin Netanyahu, cel mai longeviv premier din istoria statului evreu, nu a reuşit să formeze un guvern în urma scrutinului din primăvară. Likud se află într-o cursă electorală foarte strânsă cu coaliţia „Albastru şi Alb“, condusă de Beni Gantz, fostul şef al Statului Major al Armatei Israeliene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: