Administraţia Biden, tot mai îngrijorată de tensiunile în creştere dintre Ucraina şi Rusia

Administraţia Biden, tot mai îngrijorată de tensiunile în creştere dintre Ucraina şi Rusia

Imagine din cadrul luptelor din Ucraina / FOTO Shutterstock

Administraţia Biden şi-a exprimat, miercuri, îngrijorarea faţă de ceea ce a etichetat drept o „escaladare” a agresiunilor Rusiei în estul Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul de presă al Pentagonului a declarat că SUA este informată cu privire la mişcările de trupe ale Rusiei din preajma graniţelor cu Ucraina şi a anunţat că generalul american Mark Milley a discutat telefonic, miercuri, cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, relatează AP News.

Conform Pentagonului, cea mai gravă escaladare a conflictului constă în încălcarea armistiţiului din iulie 2020, după ce patru soldaţi ucrainieni au fost ucişi pe 26 martie în regiunea estică a ţării. Conform forţelor militare ale Ucrainei, cei patru au fost ucişi în urma unui atac cu mortiere săvârşit de către trupele controlate de Rusia.

Moscova continuă să nege că ar avea vreo prezenţă militară în regiune.

Unitatea de monitorizare a armistiţiului din 2020 a anunţat sute de încălcări ale acordului în ultimele zile, de obicei schimburi de focuri de scurtă durată.

Washingtonul a anunţat că poartă discuţii cu aliaţii din cadrul NATO cu privire la ultimele evoluţii, iar Departamentul de Stat va căuta să „ia legătura cu Rusia pentru a cere explicaţii cu privire la ultimele evenimente”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările