Şeful spionajului canadian: Ameninţările cibernetice reprezintă o provocare mai mare ca terorismul

Şeful spionajului canadian: Ameninţările cibernetice reprezintă o provocare mai mare ca terorismul

Ameninţările cibernetice externe şi spionajul reprezintă pentru Canada provocări strategice mai mari decât terorismul, a afirmat marţi şeful Serviciului canadian de informaţii, David Vigneault, într-o rară apariţie publică, după cum notează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Activităţile statelor ostile pot avea un efect coroziv asupra sistemelor şi instituţiilor noastre democratice“, a spus Vigneault, precizând că amploarea, viteza şi impactul amestecului străin au crescut ca urmare a internetului, reţelelor de socializare şi a ieftinirii instrumentelor cibernetice.
 
„Terorismul a ocupat, pe bună dreptate, o parte semnificativă a atenţiei noastre colective timp de aproape două decenii“, a declarat şeful spionajului canadian într-un discurs la Toronto.
 
„Cu toate acestea, alte ameninţări la adresa securităţii naţionale - cum ar fi amestecul străin, pericolele cibernetice şi spionajul - reprezintă provocări strategice mai mari şi trebuie, de asemenea, combătute“, a punctat el.
 
Potrivit lui Vigneault, serviciile secrete străine ostile adună informaţii politice, economice, comerciale şi militare în Canada.
 
El a precizat că Serviciului canadian de informaţii a observat în special o intensificare a spionajului susţinut de state în domenii precum inteligenţa artificială, tehnologia verde şi reţeaua mobilă de a cincea generaţie.
 
Chiar dacă Vigneault nu a menţionat vreun stat, guvernele occidentale sunt tot mai îngrijorate de ceea ce consideră a fi o posibilă implicare a Chinei în reţeaua 5G şi în alte reţele de comunicaţii, relevă agenţia de presă anterior citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: