În curtea unui fost poliţist arestat pentru două crime s-au descoperit 24 de cadavre

În curtea unui fost poliţist arestat pentru două crime s-au descoperit 24 de cadavre

Violenţa împotriva femeilor din America Latină, inclusiv crimele, s-a agravat în timpul pandemiei Foto: Arhivă

Autorităţile din El Salvador excavează un cimitir clandestin care se află în curtea unui fost poliţist, existând suspiciunea că aici s-ar afla în jur de 40 de cadavre, majoritatea femei. Până în prezent, rămăşiţele a cel puţin 24 de persoane au fost recuperate de pe proprietatea din Chalchuapa, la 78 km nord-vest de capitala San Salvador. Exhumarea cadavrelor ar putea dura încă o lună, au spus oficialii, potrivit The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Căutările au început după ce fostul ofiţer, Hugo Ernesto Osorio Chávez, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut, la începutul acestei luni, pentru uciderea unei femei şi a fiicei acesteia. Suspectul, care fusese anchetat anterior pentru infracţiuni sexuale, a mărturisit că le-a ucis pe cele două, potrivit Digi 24.
 
Dar atunci când echipele criminalistice i-au percheziţionat casa fostului poliţist, au descoperit cel puţin şapte gropi care conţineau cadavre, unele din ele îngropate de cel puţin 2 ani. 
 
Mauricio Arriaza Chicas, directorul poliţiei civile naţionale din El Salvador, a declarat că între suspecţi sunt foşti ofiţeri de poliţie şi foşti soldaţi, dar şi traficanţi de persoane. Chávez a fost arestat alături de alţi nouă suspecţi care i-ar fi fost complici. 
 
Joi, în faţa casei lui Chávez s-au adunat zeci de persoane care cred că rudele lor dispărute ar putea fi printre cadavrele recuperate 
 
Incidentul a adus în discuţie problema violenţei împotriva femeilor şi a crimelor, în ţara cu o populaţie de 6,7 milioane de oameni. 70 de femei au fost ucise anul trecut şi 111 în 2019. 
 
Violenţa împotriva femeilor din America Latină, inclusiv crimele, s-a agravat în timpul pandemiei, potrivit organizaţiilor pentru drepturile femeilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările