În China, Gaddafi a ajuns din erou “nebun”

Dacă până acum îl descria pe Gaddafi în termeni pozitivi, mass media de stat din China a început să se refere la fostul lider libian în termeni defăimători. În august, Gaddafi era descris drept "omul puternic al Orientului Mijlociu", care "sfidează ameninţările şi presiunile occidentale".

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, site-urile agenţiei oficiale Xinhua şi cotidianul People's Daily aveau fotografii cu Gaddafi, inclusiv cele cu cadavrul, ale căror capturi îl descriau drept "nebun"."Moartea lui Gaddafi încheie era nebunilor din Orientul Mijlociu", scrie website-ul people.com.cn iar xinhuanet.com titrează "Nebunul Gaddafi din Orientul Mijlociu".

China a refuzat iniţial să-i susţină pe rebeli sau să-l critice pe Gaddafi, dar a început să construiască relaţii cu insurgenţii pe parcursul conflictului libian de lungă durată. Acum, lăsând de o parte ultima urmă de neutralitate, ministrul de Externe al Chinei a cerut vineri lansarea rapidă a unui proces de reconstrucţie politică şi economică a Libiei.

Beijingul a fost ultimul membru al Consiliului de Securitate al ONU care a recunoscut orifical, pe 12 septembrie, Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia şi asta numai după ce a primit asigurări de la acestea privind derularea în continuare a contractelor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările