Zelenski: „Cetăţenii Federaţiei Ruse au de ales între viaţă şi sclavie"

Zelenski: „Cetăţenii Federaţiei Ruse au de ales între viaţă şi sclavie

Preşedintele Ucrainiei, Volodimir Zelenski

Sute de militari ruşi au fost capturaţi de forţele ucrainene, a anunţat duminică preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sute, sute de prizonieri. Printre ei se află piloţii avioanelor care ne-au bombardat oraşele. (I-au bombardat) pe civilii noştri", a declarat Zelenski într-un mesaj video publicat pe aplicaţia Telegram duminică. Informaţia nu a putut fi verificată din alte surse, potrivit dpa.
 
Adresându-se ucrainenilor, Zelenski le-a spus: "Luptăm pentru a stabili unde va fi graniţa. Între viaţă şi sclavie".
Încă o dată, preşedintele ucrainean s-a adresat şi poporului rus: "Cetăţenii Federaţiei Ruse au de făcut aceeaşi alegere acum. În aceste zile. În aceste ore. Între viaţă şi sclavie". 
 
Aproximativ 2.500 de persoane au fost reţinute duminică la protestele de la Moscova după ce aproximativ 2.500 de oameni au participat la un „protest neautorizat”, în timp ce 750 au fost reţinute la un miting mai mic de aproximativ 1.500 de persoane în al doilea oraş ca mărime din Sankt Petersburg, au informat agenţiile de presă ruse.
 
OVD-Info, care monitorizează protestele opoziţiei, a estimat cifra arestărilor din 49 de oraşe din Rusia unde au avut loc proteste, la 2.575 de persoane.
 
Poliţia a folosit arme cu şocuri electrice asupra protestatarilor. Pe Telegram sunt postate fotografii şi videoclipuri ale martorilor care arată poliţiştii care băteau protestatarii cu bastoanele şi demonstranţii cu sânge curgându-le pe faţă.
 
Memorial, cel mai important grup pentru apărarea  drepturile omului din Rusia, a declarat că unul dintre activiştii săi de seamă, Oleg Orlov, a fost reţinut în piaţa Manejnaia din Moscova în timp ce ţinea o pancartă.
Svetlana Ganuşkina, de 80 de ani, o altă militantă pentru drepturile omului care a fost nominalizată la  Premiului Nobel, a fost reţinută la Moscova.
 
O dubă de poliţie care transporta un grup de protestatari la o secţie de poliţie s-a răsturnat  rănind nouă persoane, a declarat poliţia moscovită.
 
Sute de persoane au fost reţinute la demonstraţii din oraşul siberian Novosibirsk şi în Ekaterinburg din Urali.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările