Zelenski acuză Moscova că blochează exportul a 22 de milioane de tone de alimente: „Va fi o criză în lume. A doua după cea energetică, provocată de Rusia”

Zelenski acuză Moscova că blochează exportul a 22 de milioane de tone de alimente: „Va fi o criză în lume. A doua după cea energetică, provocată de Rusia”

FOTO Arhivă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că blochează exportul a 22 de milioane de tone de alimente. Acesta avertizează că mai multe ţări se vor confrunta cu o criză alimentară, dacă porturile nu vor fi deblocate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zelenski spune că prin blocarea porturilor se va ajunge la o a doua criză în lume după cea energetică provocată tot de ruşi, respectiv cea alimentară.
 
„Rusia a blocat aproape toate porturile şi toate oportunităţile maritime de a exporta alimente - cerealele noastre, orzul, floarea-soarelui şi altele. O mulţime de lucruri.
 
Va fi o criză în lume. A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm ţările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Zelenski, potrivit The Guardian.
 
Preşedintele Ucrainei cere ajutorul comunităţii mondiale pentru a debloca porturile şi spune că o modalitate ar fi prin intermediul unei soluţii militare, care ar implica procurarea de noi arme de la aliaţi.
 
În plus, el a acuzat Moscova că „fură treptat” produse alimentare din Ucraina şi încearcă să le vândă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările