Vizita lui Trump în Marea Britanie, amânată de teama unor manifestaţii de amploare

Vizita lui Trump în Marea Britanie, amânată de teama
unor manifestaţii de amploare

Theresa May, primită la Casa Albă de Donald Trump FOTO Guliver / GettyImages

Donald Trump nu va mai efectua o vizită oficială la Londra în iunie. Deplasarea preşedintelui american în capitala Marii Britanii a fost amânată pentru luna octombrie, ambele părţi mizând pe o stingere treptată a manifestaţiilor anti-Trump.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform presei britanice, Theresa May urmează să-l primească pe Donald Trump la Londra între 5 şi 8 octombrie, şi nu în iunie, aşa cum s-a stabilit iniţial.

Decizia privind amânarea acestei vizite a fost luată după ce Trump, care a primit-o deja pe May la Casa Albă, s-a arătat îngrijorat de înflăcărarea contestatarilor săi din Marea Britanie.

Trump speră că valurile de proteste izbucnite după alegerea sa în funcţia de preşedinte al Statelor Unite să se mai stingă până în toamna acestui an.

Anunţul lui May cu privire la invitaţia adresată lui Trump de a vizita Marea Britanie a fost întâmpinat cu proteste în această ţară în curs de ieşire din Uniunea Europeană. În plus, mulţi aleşi britanici au anunţat că vor refuza ca preşedintele american să susţină un discurs în Parlamentul Marii Britanii.

Contestatarii lui Trump din Marea Britanie îi reproşează preşedintelui american că este „rasist“, „sexist“ şi „homofob“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările