Violenţe între între poliţişti şi protestatari la Atena, la o manifestaţie împotriva vaccinării

Violenţe între între poliţişti şi protestatari la Atena, la o manifestaţie împotriva vaccinării

Proteste Grecia / FOTO Arhivă

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, la un protest faţă de vaccinarea împotriva coronavirusului, miercuri, la Atena, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

La manifestaţia din faţa clădirii parlamentului, a doua din această săptămână, au participat aproximativ 1.500 de persoane. Miercurea trecută a avut loc un protest cu participarea a peste 5.000 de oameni.

Manifestaţiile sunt organizate în contextul în care guvernul elen a decis în această lună ca vaccinarea personalului medical şi a angajaţilor căminelor de bătrâni să obligatorie. Guvernul a sugerat că ar putea fi necesar ca alte categorii, cum ar fi profesorii, să fie vaccinate la toamnă.

În ultimele săptămâni, rata infectărilor cu covid-19 a crescut în Grecia. Miercuri, autorităţile au raportat aproape 3.000 de noi cazuri, totalul ajungând la 463.473. De la startul pandemiei, au murit în Grecia peste 12.800 de persoane infectate cu coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările