VIDEO S-a deschis Oktoberfest. Primarul Munchenului a dat cep primului butoi de bere şi a oferit primul litru premierului bavarez

VIDEO S-a deschis Oktoberfest. Primarul Munchenului a dat cep primului butoi de bere şi a oferit primul litru premierului bavarez

Primarul din Munchen dă cep butoiului de bere

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a marcat deschiderea festivalului berii Oktoberfest dând cep primului butoi de bere, cu două lovituri aplicate cu un ciocan mare, sâmbătă la prânz. Milioane de vizitatori sunt aşteptaţi să se alăture festivităţilor în următoarele două săptămâni, informează dpa.

După ce a deschis butoiul, primarul a strigat faimoasa frază „O'zapft is! Auf eine friedliche Wiesn! “ (S-a dat cep! Un Oktoberfest paşnic!), semnalând începutul festivalului anual al berii.
 
El a oferit primul litru de bere premierului bavarez Markus Soeder înainte de a toasta cu acesta.
 
Anul acesta a fost a şasea oară când Reiter a deschis festivalul, în timp ce Soeder a participat la ceremonia de deschidere pentru a doua oară.
 
Zeci de mii de oameni au luat cu asalt sâmbătă intrarea la festivalul berii Oktoberfest, după ce organizatorii i-au deschis porţile.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: