VIDEO Proteste violente în Copenhaga. Poliţia a arestat 23 de persoane

VIDEO Proteste violente în
Copenhaga. Poliţia a arestat 23 de persoane

FOTO EPA-EFE

Poliţia din Copemhaga a arestat 23 de oameni, duminică noapte, în urma unor proteste care au avut loc în cartierul Norrebro, scrie thelocal.dk.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tensiunile din zonă au crescut, după un protest al lui Rasmus Paludan, un extremist de dreapta ale cărui demonstraţii includ arderea Coranului în zone locuite de o minoritate etnică considerabilă. Paludan a primit o condamnare cu suspendare pentru că a făcut remarci jignitoare şi denigratoare la adresa sud-africanilor de culoare, în comentariile sale postate pe YouTube.
 
Protestul lui Paludan de duminică a avut loc la Blagards Plads din Norrebro, o zonă populară a cartierului din Copenhaga, cu multe baruri şi restaurante în apropiere. Paludan a fost escortat în afara zonei de către poliţie, înainte să apuce să ardă Coranul, ca parte a protestului său, potrivit Politiken.
 
Persoanele care au reacţionat la demonstraţie şi-au canalizat furia spre poliţie şi bucăţi din pavaj au fost folosite, potrivit autorităţilor din Copenhaga. Serviciul de pompieri al oraşului a precizat că mai multe mici incendii au fost declanşate, inclusiv în maşini şi tomberoane.
 
Adjunctul poliţiei, Allan Wadsworth-Hansen a confirmat, luni dimineaţă, că nu mai sunt probleme şi calmul a revenit pe străzile din Norrebro.
 
„Copenhaga a revenit la normal în acest moment. Lucrurile sunt calme, dar încă menţinem prezenţa efectivelor pe stăzi“ a precizat Wadsworth-Hansen.
 
Retorica şi metodele lui Paludan au fost puternic criticate de către politicienii danezi, duminicp, inclusiv de către prim-ministrul Lars Lokke Rasmussen, de către ministrul Justiţiei, Soren Pape Poulsen şi de către liderul partidului social-liberal din opoziţie opoziţie, Morten Ostergaard.
 
Oficialii au condamnat acţiunile lui Paludan, în timp ce au făcut apel la public să nu răspundă provocărilor cu violenţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările