VIDEO Un ONG i-a trimis lui Trump o bucată din Zidul Berlinului de 2.7 tone cu mesajul „Niciun zid nu dăinuie veşnic”

VIDEO Un ONG i-a trimis lui Trump o bucată din Zidul Berlinului de 2.7 tone cu mesajul „Niciun zid nu dăinuie veşnic”

FOTO TWITTER/ Carl Nasman

Un ONG prodemocraţie din Berlin i-a trimis lui Donald Trump o bucată din Zidul Berlinului pentru a-i transmite un mesaj legat de construirea unui zid la graniţa sudică cu Mexicul, însă Serviciile Secrete americane au refuzat să o primească, relatează Newsweek şi Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţia berlineză non-profit Die Offene Gesellschaft (Societatea Deschisă) a adus la Washington o porţiune de 2.7 tone din Zidul Berlinului ca parte a campaniei sale „Zidul împotriva Zidurilor”.
 
Zidul conţine o scrisoare adresată preşedintelui american semnată Cetăţenii Berlinului: „Ne-ar plăcea să vă oferim una din ultimele bucăţi ale Zidului căzut al Berlinului pentru a comemora devotamentul  Statelor Unite în construirea unei lumi fără ziduri.
 
Germania e din nou unită, iar azi în Berlin doar câteva bucăţi răzleţe ne mai amintesc că niciun zid nu dăinuie veşnic”, se arată în mesajul de pe placă.
 
 
 
Organizaţia a cumpărat bucata de zid de la un dealer din Berlin pe baza unor donaţii private. Bucata a ajuns pe calea aerului la New York, iar de acolo a fost transportată la Washington într-un camion.
 
„Dacă preşedintele acceptă scrisoarea, aceasta urmează a-i aparţine. Însă darurile oferite unui preşedinte în exerciţiu sunt de drept ale Statelor Unite şi nu ale aceluia care ocupă funcţia în acel moment. Ele aparţin populaţiei.
 
Sperăm, aşadar, ca această scrisoare să fie expusă într-un spaţiu public pentru a fi citită de cetăţeni, întrucât, în ultimă instanţă, mesajul transmis este unul de mulţumire din partea berlinezilor către SUA şi poporul american”, a spus managerul societăţii, Philip Husemann.
 
De asemenea, scrisoarea conţine un tribut adus SUA ca promotoare a libertăţii în lume.
 
„Decenii în şir Statele Unite au jucat un rol major în a face posibil ca Zidul să ajungă una cu pământul. De la John F. Kennedy  la  Ronald Reagan, preşedinţii SUA au luptat cu toţii pentru a-l da jos”, a spus Husemann.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: