VIDEO Autorul atacului de la Nisa şi-a recunoscut fapta. Momentul în care poliţiştii intră în Bazilica Notre-Dame

VIDEO Autorul atacului de la Nisa şi-a recunoscut fapta. Momentul în care poliţiştii intră în Bazilica Notre-Dame

FOTO EPA-EFE / Sebastien Nogier

Bărbatul care a ucis trei persoane joi într-un atac cu cuţitul la bazilica Notre-Dame din Nisa şi-a recunoscut fapta şi a mărturisit că acţionat singur. El a mai spus că se numeşte „Brahim”, relatează The Telegraph.

Ştiri pe aceeaşi temă

Telegraph a publicat un clip cu momentul intervenţiei poliţiei în biserică.

Atacul a avut loc la ora locală 9 dimineaţa şi a fost declarat „terorist” de primarul oraşului.

„Doi oameni au fost ucişi în biserică, iar a treia persoană a murit la un bar paralel cu biserica unde se refugiase. Destul e destul, trebuie să îndepărtăm islamo-fascismul din teritoriul nostru. Înainte a fost un profesor, de data asta barbaria islamo-fascistă a ales să atace într-o biserică. Din nou, este foarte simbolic”, a pus primarul Nisei Christian Estrosi.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţie şi a fost transportat la poliţie, dar a fost conştient şi a dat detalii poliţiei despre el.  Poliţia verifică dacă se afla pe lista de suspecţi pentru terorism.

Consiliul pentru Credinţă Musulmană din Franţa (CCMF) a transmis că „condamnă cu putere atacul terorist de la bazilica Notre-Dame din Nisa”.

„În semn de doliu şi solidaritate cu victimele şi familiile lor, îndemn toţi musulmanii din Franţa să-şi anuleze toate festivităţile pentru Mawlid (naşterea profetului mahomed)”, ascris pe Twitter preşedintele CCMF Mohammed Moussaoui.

 
 
   
Victimele sunt două femei şi un bărbat. O femeie de 70 de ani a fost decapitată în interoriul bisericii, iar bărbatul, un paracliser, a fost de asemenea înjunghiat în biserică.
O a treia victimă, o femeie de 40 de ani, a fost şi ea atacată şi rănită în biserică, dar a reuşit să fugă şi să se refugieze într-un bar din apropiere. Ea a murit ulterior din cauza rănilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările