Ursula von der Leyen, despre livrările de vaccinuri anti-COVID-19 pentru ţările sărace: „Doar după ce vom avea o situaţie mai bună”

Ursula von der Leyen, despre livrările de vaccinuri anti-COVID-19 pentru ţările sărace: „Doar după ce vom avea o situaţie mai bună”

Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE

Uniunea Europeană nu se află în prezent în postura de a le dona în mod direct vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor sărace, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există o presiune destul de mare asupra statelor membre să obţină vaccinuri pentru ele însele”, a subliniat von der Leyen pentru Funke Media Group.

Şefa Comisiei Europene a evidenţiat, totuşi, sprijinul financiar acordat de Uniunea Europeană iniţiativei COVAX concepute de OMS pentru ţările mai sărace.

„UE a investit 2,2 miliarde de euro în această iniţiativă. COVAX a livrat deja 30 milioane de doze de vaccin către 52 de ţări”, a precizat von der Leyen.

Mecanismul care permite Uniunii Europene să furnizeze în mod direct vaccinuri altor state va începe „doar după ce vom avea o situaţie mai bună a producţiei în UE”, a explicat şefa CE, citată de DPA şi Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările