Uniunea Creştin-Democrată a Angelei Merkel a aprobat acordul de guvernare cu Partidul Social Democrat

Uniunea Creştin-Democrată a Angelei Merkel a aprobat acordul de guvernare cu Partidul Social Democrat

Angela Merkel Foto: EPA

Congresul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a Angelei Merkel a aprobat luni acordul de coaliţie încheiat cu Uniunea Creştin-Socială (CSU) şi Partidul Social Democrat (SPD), scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 1.000 de delegaţi CDU, reuniţi la Berlin, au fost convocaţi să se pronunţe asupra acordului.
 
Doar 27 au votat împotriva acordului, încheiat la începutul acestei luni.
 
Rezultatul consultării celor aproximativ 464.000 de membri SPD, care votează de la 20 februarie şi până vinerea viitoare, se anunţă mai nesigur.
 
Rezultatele acestei consultări prin poştă vor fi cunoscute duminică.
 
Angela Merkel a promis luni o ”reînnoire” a partidului ei conservator, în contextul unei fronde interne, pe fondul unei încurcături politice care durează de cinci luni în Germania.
 
Europa aşteaptă ca Germania să se doteze cu un Guvern, al patrulea condus de Merkel, la cinci luni dupăalegerile legislative din septembrie, care au lăsat prima putere economică de pe Vechiul Continent într-o situaţie fără precedent, fără o majoritate clară şi cu o extremă dreapta în plină ascensiune.
 
”Acest Congres are o misiune clară. No vrem să participăm la constituirea unui guvern stabil şi eficient. Aşteptările în acest sens sunt foarte clare în rândul majorităţii zdrobitoare a locuitorilor ţării, dar şi dincolo de frontierele noastre”, a rezumat Merkel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările