Un primar din Italia în vârstă de 78 de ani a demisionat din cauza criticilor că s-a vaccinat anti-COVID-19 înainte de a-i veni rândul

Un primar din Italia în vârstă de 78 de ani a demisionat din cauza criticilor că s-a vaccinat anti-COVID-19 înainte de a-i veni rândul

Nicolo Nicolosi, edilul demisionar al localităţii Corleone FOTO livesicilia.it

Primarul localităţii siciliene Corleone şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, după ce în ianuarie el s-a vaccinat împotriva coronavirusului deşi nu avea dreptul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am petrecut o noapte albă gândindu-mă la această decizie şi am ajuns la concluzia că este corect să demisionez. Cu toate că insist asupra faptului că am făcut un lucru bun vaccinându-mă şi hotărând să fie vaccinaţi şi consilierii locali”, a declarat Nicolo Nicolosi, în vârstă de 78 de ani, pentru agenţia Ansa.

Presa italiană a scris, sâmbătă, că poliţia îi anchetează pe primar şi pe membri ai consiliului local şi a sesizat parchetul local.

Primăria din Corleone a confirmat pe pagina sa de Facebook că primarul a primit cele două doze de vaccin în 8 şi în 31 ianuarie.

Italia a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului la sfârşitul lunii decembrie, prima etapă fiindu-le rezervată cadrelor medicale şi persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani.

Nicolo Nicolosi şi-a justificat decizia de a se vaccina rapid prin faptul că oamenii politici locali ca el au nevoie de imunizare imediată, la fel ca angajaţii din prima linie a luptei cu COVID-19.

Până în prezent, în Italia s-au administrat aproximativ 5,3 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. 1,6 milioane de persoane au primit ambele doze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările