Un pesticid toxic a fost depistat în mai multe alimente din Franţa. În Europa este interzis

Un pesticid toxic a fost depistat în mai multe alimente din Franţa. În Europa este interzis

FOTO Shutterstock

Un pesticid toxic a fost depistat în produse ca îngheţata, biscuiţii şi laptele, în lanţul de magazine Carrefour din Franţa. 7.000 de produse ar conţine pesticidul, respectiv oxidul de etilenă, care este interzis în Europa de mai mult de 10 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oxidul de etilenă este un produs cancerigen care se regăseşte în multe materii prime alimentare. Brânzeturi, pâine, prăjituri, îngheţată. Săptămâna aceasta, peste 90 de produse, în principal îngheţata, au fost adăugate pe lista neagră a celor care conţin pesticidul incriminat.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a se afla cine este responsabil pentru compoziţia acestui pesticid în alimente. În mod normal, atunci când oxidul de etilenă este depistat, produsele sunt retrase de la vânzare, însă multe dintre ele ajung să fie exportate şi să fie achiziţionate din alte ţări.

Pe site-ul rappel.conso sunt contabilizate toate produsele care conţin acest agent toxic, aşadar, cei care doresc să afle mai multe pot căuta aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările