Un muncitor român şi unul macedonean, prinşi sub dărâmăturile casei pe care o renovau în Italia. Salvatorii le-au auzit strigătele, dar nu au putut ajunge la timp

Un muncitor român şi unul macedonean, prinşi sub dărâmăturile casei pe care o renovau în Italia. Salvatorii le-au auzit strigătele, dar nu au putut ajunge la timp

Pompierii au săpat ore întregi pentru a ajunge la victime FOTO: Rotalianul

Un român şi un macedonean, membri ai unei echipe care renova o casă în provincia L’Aquila, Italia, au murit sâmbătă, 13 martie 2021, scrie presa din Peninsulă. Zidurile prăbuşite i-au blocat în pivniţa casei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul de muncă a avut loc sâmbătă după-amiază, 13 martie 2021, scrie Rotalianul, în localitatea italiană San Pio delle Camere din provincia L’Aquila. Cei doi muncitori care nu au putut fi salvaţi la timp făceau parte dintr-o echipă de şase muncitori. Ceilalţi patru colegi au reuşit să iasă din clădire la timp, însă doi au fost surprinşi sub dărâmături.

„Casa pe care cei şase muncitori o renovau era una dintre cele afectate de cutremurul din 2009. Din primele informaţii reiese că zidurile s-au prăbuşit din senin, probabil din cauza vibraţiilor provocate de nişte lucrări efectuate într-o altă parte a construcţiei. (…) La faţa locului au intervenit imediat mai multe echipe de pompieri şi voluntari care au început lucrările pentru a-i scoate pe cei doi muncitori de sub casa prăbuşită. Până la un anumit moment vocea acestora putea fi auzită, dar echipele de salvare nu puteau ajunge la ei deoarece trebuiau să asigure mai întâi zona pentru a evita ca alte ziduri să se dărâme“, scrie Rotalianul.

„O altă tragedie care pune sub semnul întrebării lipsa măsurilor de prevenţie şi a controalelor“

Operaţiunea de salvare a durat ore întregi, sâmbătă-seara, în jurul orelor 21.00, pompierii săpând încă pentru a ajunge la muncitori. Constatarea salvatorilor a fost însă că cei doi au murit. Muncitorii ar fi rămas captivi în cea mai joasă parte a casei, în pivniţa pentru vinuri, făcând deosebit de dificilă operaţiunea de salvare.

„Un fapt grav, care ne întristează, moartea la locul de muncă a doi muncitori în San Pio delle Camere. O altă tragedie care pune sub semnul întrebării lipsa măsurilor de prevenţie şi a controalelor. Fără siguranţă, nu există demnitate în muncă”, a declarat Luigi Sbarra, secretarul general al sindicatului CISL, citat de Rotalianul.

Vă recomandăm şi: Jumătate din Italia va intra în lockdown începând de luni, 15 martie, până la Paşte

Dragoş Săvulescu, fugit în Italia, rămâne cu condamnarea de 5 ani şi jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările