Un fost consilier politic al lui Francois Hollande este anchetat pentru conflict de interese

Un fost consilier politic al lui Francois Hollande este
anchetat pentru conflict de interese

Aquilino Morelle. FOTO: 20minutes.fr

Parchetul financiar din Franţa a deschis vineri o anchetă preliminară în care este vizat un fost consilier politic al lui Hollande, Aquilino Morelle, pentru legăturile acestuia cu laboratoare farmaceutice, au anunţat marţi surse apropiate ancheta acestui caz, informează cotidianul „Le Monde”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aquilino Morelle şi-a anunţat demisia vineri în urma punerii sale sub acuzare pentr conflict de interese. Potrivit unui articol publicat joi pe site-ul de ştiri Mediapart, Aquilino Morelle a încasat în 2007 suma de 12.500 de euro în calitate de consilier al unui laborator danez, Lundbeck, perioadă în care făcea parte dintr-un organism interministerial însărcinat cu controlul industriei farmaceutice.

Înalta autoritate pentru transparenţa vieţii publice, de asemenea, a anunţat că va iniţia „un studiu mai aprofundat al situaţiei„ lui Morelle.

Acest organism, Inspecţia Generală a Afacerilor Sociale (IGAS), a dat asigurări vineri că nu l-a autorizat pe Aquilino Morelle să lucreze în domeniul industriei farmaceutice.

Fostul consilier politic al lui Hollande a dat asigurări că nu a „comis nicio greşeală. Nu am fost niciodată în situaţia unui conflict de interese”. De asemenea, el a afirmat că a renunţat la funcţia pe care o deţine la Palatul Elysée, pentru „a fi pe deplin liber să răspundă atacurilor”.

Fostul consilier, care era totodată şeful pentru comunicare al preşedinţiei, a declarat vineri că a luat decizia „pentru a nu afecta acţiunea preşedintelui Republicii, Guvernului şi majorităţii, într-un moment deosebit de dificil în viaţa ţării”.

Scandalul a izbucnit în contextul în care puterea executivă deţinută de socialişti, slăbiţi în urma unei înfrângerii stângii în alegerile municipale, în martie, tocmai a anunţat măsuri de austeritate în vederea redresării finanţelor publice franceze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: