Un băieţel a atras toate privirile în timpul audienţei săptămânale a Papei Francisc. Cel mic s-a plimbat nestingherit pe scenă şi i-a luat boneta suveranului VIDEO

Un băieţel a atras toate privirile în timpul audienţei săptămânale a Papei Francisc. Cel mic s-a plimbat nestingherit pe scenă şi i-a luat boneta suveranului VIDEO

Un băieţel insistent a atras toate privirile în timpul audienţei săptămânale a papei Francisc. FOTO: Captură Video

Un băiat cu dizabilităţi a devenit centrul de interes al audienţei săptămânale ţinute miercuri de Papa Francisc, după ce copilul a urcat pe scenă şi i-a strâns mâna Suveranului Pontif. Cel mic s-a plimbat pe scenă nestingherit mai mult timp şi a fost uimit de boneta pe cere o purta liderul Bisericii Catolice. Într-un final, copilul a obţinut ce şi-a dorit, o bonetă cu care s-a întors fericit în public.

Copilul care părea să aibă aproximativ 10 ani, suferea de o „limitare” mintală, a spus Papa, potrivit Agerpres. 

În momentul în care băiatul s-a apropiat cu paşi nesiguri de suveran, la începutul audienţei desfăşurate în sala Paul al VI-lea, gardienii însărcinaţi cu paza nu au încercat să-l oprească deoarece acesta nu a reprezentat un motiv de alarmă. 

Băiatul a dat mâna cu papa Francisc, tropăind în faţa suveranului pontif. Când a fost evident că doreşte să mai rămână o vreme pe podium, monseniorul Leonardo Sapienza, şeful de protocol, s-a ridicat şi i-a cedat băiatului scaunul din dreapta papei.

Băiatul, care a aplaudat entuziasmat după ce s-a aşezat lângă Papa Francisc, a urcat şi a coborât de pe podium nestingherit, revenind de mai multe ori în centrul scenei în timp ce suveranul pontif îşi citea discursul.

Băiatul a arătat de mai multe ori înspre boneta albă de pe capul papei, cunoscută sub denumirea de zucchetto. Oficialii au înţeles aluzia, iar băieţelul a primit o bonetă similară, stârnind aplauze în rândul publicului alcătuit din mai multe mii de persoane.

„Îi mulţumesc acestui băiat pentru lecţia pe care ne-a oferit-o tuturor. Fie ca Domnul să-l ajute cu limitarea pe care o are, pe măsură ce va creşte, întrucât ceea ce a făcut a venit din inimă”, a precizat papa Francisc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările