Turiştii români au „invadat“ Grecia, spre bucuria localnicilor. Presă: „Anul acesta ne-am umplut de români“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Românii au luat cu asalt Grecia în acest an, întrucât nu au invadat doar destinaţiile lor preferate din nordul statului elen (Halkidiki, Thassos, Samothrakis, Pieria, Kavala), ci şi Insulele Ionice sau insulele din Golful Saronic, precum şi destinaţiile turistice din Peloponez, cu accent pe Nafplio, notează publicaţia greacă Voria.

Aproape 1,4 milioane din cei 19,5 milioane de locuitori ai României călătoresc în fiecare an în Grecia, care este destinaţia nr. 1 pentru turiştii români, scrie hotnews.ro.

În ultima perioadă, pe insule precum Lefkada se poate auzi vorbind în română, în majoritatea locurilor. De asemenea, locuitorii din mai multe zone turistice spun că „anul acesta ne-am umplut de români”.

România este prima piaţă în ceea ce priveşte încasările de călătorie de la turiştii care vin pe cale rutieră în Grecia, cu o tendinţă ascendentă constantă în ultimii ani, până în 2019. 73,3% din veniturile totale încasate de Grecia de la turiştii români provin din turismul rutier, potrivit datelor Băncii Greciei şi ale unui studiu realizat de Institutul Asociaţiei Companiilor de Turism din Grecia

Majoritatea turiştilor români au un nivel economic şi educaţional ridicat, aleg cazare de 3 şi 4 stele, de obicei călătoresc cu familiile, în special pe cale rutieră. Ei consumă produse şi servicii, participă la activităţi, susţinând astfel piaţa locală a excursiilor, gastronomiei şi divertismentului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite