Ţările care instituie vaccinarea obligatorie. În Austria, amenda poate ajunge la 7.200 euro

Ţările care instituie vaccinarea obligatorie. În Austria, amenda poate ajunge la 7.200 euro

Grecia anunţă şi ea măsura vaccinării obligatorii, dar doar în cazul persoanelor de peste 60 de ani. În caz de refuz, grecii vor primi amendă 100 de euro pentru fiecare lună în care nu-şi fac vaccinul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Austria, persoanele care refuză să-şi facă vaccinul care va deveni obligatoriu din februarie ar putea primi amenzi de până la 7.200 de euro, potrivit unui proiect de lege consultat de publicaţia Die Presse, preluată de Euracitv.

Măsura va fi pentru toţi cetăţenii care au rezidenţă permanentă în Austria, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

Proiectul de lege nu arată dacă şi doza booster va fi obligatorie sau doar cetăţenii care s-au vindecat după boală vor avea acelaşi tratament ca cei vaccinaţi.

Persoanele care refuză vaccinarea vor fi somate de autorităţile locale. Dacă ignoră somaţia de două ori, vor primi o amendă de 3.600 de euro, potrivit proiectului. Dacă prin refuzul de a se vaccina pun în „pericol serios” alte persoane sau dacă vor continua să ignore somaţiile, amenda poate ajunge la 7.200 de euro.

Pe 6 decembrie va fi prezentat proiectul.

În Grecia, vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani

Grecia a anunţat marţi că va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Măsura este luată deoarece ţara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri. 

Cei care vor refuza să se vaccineze vor fi amendaţi cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând din 16 ianuarie, relatează Reuters.

„Ne concentrăm eforturile pentru a ne proteza cetăţenii şi, din acest motiv, vaccinarea celor de peste 60 de ani va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la o şedinţă de cabinet.
 
Premierul spune că s-a gândit foarte mult dacă ar trebui luată o astfel de măsură şi a ajuns la concluzia că este necesară pentru a proteja cei peste jumătate de milion de oameni în vârstă care nu s-au vaccinat încă împotriva coronavirusului.
 
„Acesta este preţul plătit pentru sănătate”, a afirmat premierul grec. „Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu s-au vaccinat trebuie să se programeze pentru prima doză până pe 16 ianuarie, altfel vor fi amendaţi în fiecare lună cu câte 100 de euro”, a continuat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările