SUA a adăugat încă 78 de oficiali pe lista sancţiunilor împotriva Belarusului, după deturnarea avionului lui Protasevici

SUA a adăugat încă 78 de oficiali pe lista sancţiunilor împotriva
Belarusului, după deturnarea avionului lui Protasevici

FOTO Shutterstock

Statele UE au aprobat miercuri adăugarea a 78 de nume şi a 7 entităţi pe lista oficialilor din Belarus sancţionaţi pentru reprimarea opoziţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şapte dintre aceştia sunt implicaţi în deturnarea avionului în care se afla jurnalistul de opoziţie Roman Protasevici, care a fost ulterior arestat. Informaţia a fost dezvăluită de mai mulţi diplomaţi europeni pentru AFP, relatează Agerpres.

Noile sancţiuni au fost agreate în timpul unei reuniuni a ambasadorilor din ţările membre la Bruxelles şi urmează să fie validate la 21 iunie în cadrul unei reuniuni a Consiliului miniştrilor de externe la Luxemburg.

Sancţiunile vor intra în vigoare odată cu publicarea noilor nume şi entităţi belaruse în Jurnalul Oficial al UE.

De asemenea, avioanele companiilor din Belarus nu vor mai avea voie să zboare în spaţiul aerian al Uniunii Europene şi nici nu vor avea acces pe aeroporturile din UE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările