Situaţie „critică” în Suedia care se îndreaptă spre al treilea val pandemic: „Vaccinurile nu vor putea stăvili răspândirea”

Situaţie „critică” în Suedia care se îndreaptă spre al treilea val pandemic: „Vaccinurile nu vor putea stăvili răspândirea”

Foto arhivă

Autorităţile sanitare din Suedia spun că ţara se îndreaptă către al treilea val al pandemiei după o creştere a numărului zilnic de înfecţii şi o rată înaltă a spitalizărilor în ultimele trei săptămâni, potrivit Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suedia are o incidenţă de 497 de contagieri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor publicate de Agenţia de Sănătate Publică (FOHM). Numărul  total al cazurilor a ajuns la 669.113, cu 11.804 mai multe decât vineri, iar cel al deceselor la 12.882.
 
„Se pare că ne îndreptăm spre al treilea val. Vaccinurile nu vor putea stăvili răspândirea. Aproape că nu se exclude un scenariu cu o mai mare contagiere la primăvară”, a declarat la o conferinţă de presă epidemiologul şef al FOHM, Anders Tegnell, precizând că situaţia este „critică”.
 
Numărul pacienţilor internaţi a crescut cu peste 20 % în ultimele zece zile, iar jumătate dintre regiunile suedeze se confruntă cu o creştere a ocupării paturilor la ATI.
 
Rata mortalităţii în Suedia este de 125,95 la 100.000 de locuitori, de trei ori mai mare decât în Danemarca şi de zece ori mai mare faţă de Finlanda şi Norvegia, dar totuşi mai mică decât în alte ţări ca Belgia, Marea Britanie, Italia, Spania şi Portugalia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările