Replici dure şi jigniri între doi miniştri de Externe. Ungurul Szijjarto, despre luxemburghezul Asselborn: „Un idiot“

Replici dure şi jigniri între doi miniştri de Externe. Ungurul Szijjarto, despre luxemburghezul Asselborn: „Un idiot“

Peter Szijjarto (în stânga), angajat într-o discuţie cu Jean Asselborn FOTO AFP

Profund deranjat de criticile aduse şefului său, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, l-a numit „idiot“ pe omologul său luxemburghez Jean Asselborn.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Jean Asselborn este un idiot, dar ungurii nu. Poporul ungar nu are nevoie de ideile nebuneşti ale ministrului luxemburghez de Externe“, a reacţionat Szijjarto într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului ungar de Externe.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a reacţionat astfel la criticile aduse de Asselborn actualei puteri din Ungaria.

Într-un interviu oferit publicaţiei germane Berliner Tagesspiegel, ministrul luxemburghez a pledat pentru retragerea dreptului de vot pentru Ungaria în cadrul Uniunii Europene.

„Este atitudinea aşteptată în faţa unui dictator preocupat mai mult să-şi păstreze puterea şi să nu asculte de conştiinţa politică şi morală“, a spus Jean Asselborn.

Şeful diplomaţiei luxemburgheze a criticat mai ales politica dusă de Ungaria în problema migraţiei, unde ONG-urile pro-migranţi riscă sancţiuni.

Peter Szijjarto dă asigurări că Viktor Orban depune eforturi pentru a asigura securitatea Ungariei, în timp ce Asselborn lucrează împreună cu multimiliardarul George Soros pentru a „demola frontierele“ şi a inunda Ungaria cu migranţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: