Război în Ucraina. Nouă femei din oraşul Bucea ar fi însărcinate în urma violurilor

Război în Ucraina. Nouă femei din oraşul Bucea ar fi însărcinate în urma violurilor

Foto Shutterstock

Au fost descoperite noi orori comise de armata rusă în oraşul ucrainean Bucea, de lângă Kiev. Nouă fete şi femei au fost ţinute 25 de zile în subsolul unei case, timp în care, au fost abuzate de soldaţii ruşi. Acestea ar fi acum însărcinate.

Abuzurile asupra femeilor au fost o parte dintre ororile comise de soldaţii ruşi, spune Avocatul Poporului din Ucraina, Ludmila Denisova.

Aceasta a vorbit despre abuzurile sexuale şi violenţa asupra femeile din partea ruşilor, atât în oraşul Bucea, cât şi în alte zone. Ludmila a explificat situaţia povestind despre un grup de fete şi femei care au fost captive 25 de zile în subsolul unei case. Acestea au fost violate în repetate rânduri de soldaţii ruşi şi 9 dintre ele sunt însărcinate.

De asemenea, ea a subliniat că violenţa este o răzbunare faţă de rezistenţa ucrainenilor, iar armata rusă a folosit abuzurile sexuale ca armă de război faţă de femeile ucrainene, scrie Hotnews.

Ruşii au ucis pe oricine le-a ieşit în cale

În ultima săptămână din martie, forţele ucrainene au lansat un contraatac pentru a relua controlul asupra suburbiilor din nord-vestul Kievului. Luptele s-au intensificat brusc în Bucea, iar forţele ruse au început apoi să se pregătească de retragere.
 
Unul dintre ultimele lor acte a fost să-i împuşte pe ucrainenii luaţi prizonieri sau pe oricine altcineva care le-a ieşit în cale.
 
De la descoperirea cadravrelor de către soldaţii ucraineni, pe reţelele de socializare şi în mass-media au apărut numeroase poze cu victimele, iar Rusia a negat constat că armata sa ar fi comis crimele.
 
Este greu de crezut că au existat supravieţuitori, având în vedere că toate clădirile au fost devastate şi nu există un petic de pământ pe care să nu se vadă sângele oamenilor ucişi de armata inamicului. Totuşi, sunt şi persoane care s-au adăpostit în anumite locuri şi cu toate că au întâlnit armata rusă, au scăpat nevătămaţi.
 
Oamenii au povestit ororile prin care au trecut şi s-au întrebat „De ce ne-au făcut asta? Cu ce am greşit?

Unul dintre ultimele lor acte a fost să-i împuşte pe ucrainenii luaţi prizonieri sau pe oricine altcineva care le-a ieşit în cale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările