Proteste în Suedia şi în Franţa faţă de restricţiile din pandemie VIDEO

Proteste în Suedia şi în Franţa faţă de restricţiile din pandemie VIDEO

FOTO Captură video

Mii de protestatari au ieşit în stradă, sâmbătă, la Stockholm şi Goteborg, pentru a manifesta împotriva măsurilor cu privire la certificatul de vaccinare, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia avertizase că ar putea exista ciocniri între grupuri de neonazişti şi opozanţi, însă manifestaţiile s-au desfăşurat în calm.

Certificatele de vaccinare au devenit obligatorii în Suedia din data de 12 ianuarie, pentru evenimente în spaţii închise la care participă cel puţin 50 de persoane. Peste 83 la sută din suedezii cu vârsta de peste 12 ani sunt vaccinaţi.

În Franţa, sute de oameni au participat la manifestaţii faţă de restricţiile din pandemie, cu două zile înainte de înăsprirea măsurilor.

De luni, cei care doresc să meargă la restaurant sau în baruri, să participe la activităţi de divertisment sau să folosească mijloacele de transport interregional trebuie să fie posesori de certificat de vaccinare. Este vorba de persoanele care au cel puţin 16 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările