Prima-doamnă a Franţei, Brigitte Macron, va preda literatură într-o suburbie a Parisului

Prima-doamnă a Franţei, Brigitte Macron, va preda literatură într-o suburbie a Parisului

Brigitte Macron FOTO Arhiva

Brigitte Macron, prima-doamnă a Franţei, va preda literatură şomerilor din Clichy-Sous-Bois, o suburbie din estul Parisului, cunoscută ca fiind punctul de pornire al revoltelor care au început în 2005.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu luna septembrie, Macron va preda „literatură clască şi moştenire culturală” la un nou centru de formare, Institut des vocations pour l’emploi (LIVE), care oferă programe de educaţie şi instruire pentru şomerii de peste 25 de ani care nu au studii superioare, potrivit publicaţiei săptămânale Journal du Dimanche, care îl citează pe Olivier Klein, primarul Clichy-Sous-Bois.

Macron, care a fost profesoară în oraşul Amiens, din nordul ţării, atunci când l-a cunoscut pe cel ce avea să devină soţul său, se află în consiliul director al centrului LIVE.

Potrivit sursei citate, 50 de adulţi vor fi selectaţi pentru a urma cursul predat de prima-doamnă, „gratis” şi vor primi şi o bursă pentru a face acest lucru, pe lângă ajutorul de şomaj.
Un alt proiect similar va fi demarat în 2020 în oraşul Valence.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: