Preşedinţia Ucrainei a solicitat o discuţie între Zelenski şi Putin: „Nu am primit niciun răspuns. Sperăm că nu este un refuz de a dialoga”

Preşedinţia Ucrainei a solicitat o discuţie între Zelenski şi Putin: „Nu am primit niciun răspuns. Sperăm că nu este un refuz de a dialoga”

Volodimir Zelenski (stânga) şi Vladimir Putin la summitul în formatul Normandia desfăşurat la Paris în decembrie 2019 FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat o discuţie cu omologul său rus Vladimir Putin cu privire la escaladarea conflictului din Donbas, dar nu a primit deocamdată niciun răspuns, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev, Iulia Mendel.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Biroul preşedintelui, evident, a făcut o cerere pentru a vorbi cu Vladimir Putin. Încă nu am primit un răspuns şi sperăm foarte mult că acesta nu este un refuz de a dialoga”, a declarat Mendel, citată de Reuters.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a lui Zelenski, armata rusă a comasat peste 40.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina şi alţii 40.000 în Crimeea, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina în februarie - martie 2014.

Vineri, la capătul a două săptămâni de avertismente din partea Ucrainei cu privire la desfăşurările de forţe ruse în apropierea graniţelor sale, Putin a acuzat la rândul său Kievul de „acţiuni provocatoare în Donbas”.

Peste 13.000 de persoane au fost ucise în războiul din Donbas, care intră în aceste zile în cel de-al optulea an. În ultimele săptămâni, partea ucraineană a denunţat o escaladare a tensiunilor. Aproape 30 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul acestui an în Donbas de către separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova.

Mendel a anunţat totodată că preşedintele Zelenski se va deplasa la Paris pentru discuţii despre escaladarea conflictului armat din ţara sa.

Duminică, Kremlinul a anunţat că trebuie îndeplinite anumite condiţii din acordurile de pace de la Minsk înaintea începerii unei noi runde de negocieri de pace pentru estul Ucrainei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările