Polonia anunţă că SUA accelerează mobilizarea trupelor în ţările baltice

Polonia anunţă că SUA accelerează mobilizarea trupelor în ţările baltice

Blindate SUA

Ministrul polonez al Apărării s-a declarat fericit, miercuri, că Statele Unite au decis să accelereze desfăşurarea de trupe în Polonia cu scopul de a descuraja Rusia, relatează The Associated Press.

Antoni Macierewicz a făcut această declaraţie după ce a discutat cu general-locotenentul Ben Hodges, comandantul Forşelor terestre americane în Europa, la Zagan, în vestul Poloniei, unde urmează să fie mobilizate o parte din trupe.
 
Hodges a declarat că trupele vor sosi în portul german Bremenhaven pe 6 ianuarie şi că vor mobilizate imediat în Polonia şi ţările baltice.
 
Transferul va fi cronometrat şi va fi considerat un test al mobilităţii lor, a precizat el.
 
Generalul a anunţat că brigada de vehicule blindate a plecat deja din baza ei de la Fort Carson, în Colorado.
 
Polonia şi ţările baltice şi-au exprimat îngrijorarea faţă de operaţiuni militare ruse în regiune şi au solicitat prezenţa unor trupe americane şi NATO pe teritoriul lor ca măsură de descurajare.
 
Trupele americane erau aşteptate la jumătatea sau spre sfârşitul lui ianuarie.
 
"Sunt foarte fericit că partea americană a luat o decizie în vederea unei mobilizări mai devreme", a declarat Macierewicz.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: