Poliţia italiană a găsit o pictură celebră despre care nici nu se ştia că e furată

Poliţia italiană a găsit o pictură celebră despre care nici nu se ştia că e furată

Salvator Mundi, pictura lui Leonardo da Vinci / FOTO Wikipedia

Poliţia italiană a găsit o copie veche de 500 de ani a celebrei picturi „Salvator Mundi” a lui Leonardo da Vinci într-un apartament din Napoli şi a înapoiat-o administratorilor muzeului, care nici nu ştiau că fusese furată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii au anunţat, luni, că l-au arestat pe proprietarul apartamentului unde a fost găsită pictura, un bărbat în vârstă de 36 de ani, relatează The Guardian.
 
Înfăţişându-l pe Isus cu o mână ridicată şi cu un glob de cristal în cealaltă mână, pictura este parte a colecţiei Muzeului Doma dintr-o biserică din Napoli. Este o copie veche de 500 de ani a picturii lui Leonardo da Vinci, numită „Salvator Mundi”, care în 2017 a devenit cea mai scumpă pictură din istorie, fiind vândută cu 450 de milioane de dolari într-o licitaţie.
 
Mulţi experţi consideră că pictura găsită de poliţiştii italieni a fost realizată cel mai probabil de un ucenic al celebrului pictor renascentist, acesta având cel mult o contribuţie limitată.
 
„Pictura a fost găsită sâmbătă datorită unei excelente operaţiuni a poliţiei. Nu a existat nicio sesizare în această problemă şi, de fapt, am contact biserica, care nu ştia că pictura dispăruse, dat fiind faptul că locul în care era ţinută nu a fost deschis de trei luni”, a declarat procurorul oraşului Napoli, Giovanni Meillo.
 
Poliţia investighează în prezent modul în care pictura a fost furată, având în vedere că nu există niciun semn de intrare forţată în camera unde aceasta era ţinută. Meillo a declarat că în spatele furtului se află, cel mai probabil, o organizaţie implicată în comerţul internaţional cu obiecte de artă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările