Peste 50% din cetăţenii Marii Britanii au primit ambele doze de vaccin anti-COVID

Peste 50% din cetăţenii Marii Britanii au primit ambele doze de vaccin anti-COVID

Miercuri, autorităţile britanice au anunţat că trei sferturi din populaţie a făcut prima doză din schema de vaccinare.FOTO EPA-EFE

Mai bine de jumătate din populaţia adultă a Regatului Unit a primit ambele doze de vaccin împotriva Covid-19, a anunţat joi Nadhim Zahawi, coordonatorul campaniei de vaccinare, citat de SkyNews.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O altă etapă importantă a fost atinsă astăzi. 50% dintre toţi adulţii din Marea Britanie beneficiază de maximă protecţie, cu două doze administrate. Mulţumesc unei echipe geniale. Continuăm”, a scris pe Twitter Nadhim Zahawi, responsabilul cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, citat de SkyNews.

Miercuri, autorităţile au anunţat că trei sferturi din populaţie a făcut prima doză din schema de vaccinare.
 
În total, la rapel, au fost administrate până acum 26.422.303 de doze - echivalentul a 50,2% din totalul persoanelor adulte- de la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020.
 
În Anglia au fost administrate 22.442.383 de doze la rapel – echivalentul a 50,7% din populaţia adultă. 
 
Anglia a depăşit Scoţia unde 48,2% din populaţia adultă a fost vaccinată, Irlanda de Nord cu 47,1% dintre adulţi vaccinaţi şi Ţara Galilor cu 45,9%.
 
Autorităţile sunt îngrijorate, însă, din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri cu varianta B.1.617.2, tulpina indiană de COVID, care are o răspândire rapidă.
 
„Între 50 şi 75% din noile cazuri pozitive sunt cauzate de B.1.617.2“, a anunţat zilele trecute ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, făcând apel la „vigilenţă“.
 
Din această cauză, Marea Britanie a trecut din zona galbenă în zona roşie, iar cei care intră în România din acest stat vor trebui să intre în carantină, cu excepţia celor vaccinaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările